Wie is de WVG-fanfare ?

Een aantal van onze muzikanten was in 2000 gevraagd om voor " 'n Drom", een jaarlijks terugkerende wandeling langs muziek, theater en poëzie, filmmuziek te spelen. Gedurende de wandeling zouden de deelnemers nagenoeg continu Hollywoodklanken uit de bossen horen schallen. Toen die wandeling dichterbij kwam, was er natuurlijk nog geen muziek. En er waren, op een paar na, ook nog geen WVG-fanfaremuzikanten. Wel was er een ansichtkaart van een oude jazzmuzikant, die -ondersteund door krukken- niet van plan was te stoppen met optreden. Die foto vormde -3 dagen voor het optreden- de inspiratie tot het samenstellen van een enigzins verlopen orkest. Vanaf toen waren de overige muzikanten vlot gevonden. Net zoals de bijpassende handicap. Het orkest ging WVG-Fanfare heten, met een knipoog naar de Wet Voorzieningen Gehandicapten. Een repertoire werd samengesteld (voor repeteren was geen tijd meer) en tijdens 'n Drom 2000 voor het eerst gespeeld. Het simpele idee bleek briljant, de act sloeg enorm aan en niemand die nog zeurde over gemis aan filmmuziek....

Na " 'n Drom" bleken ook andere mensen interesse te tonen voor het orkest. Het orkest kreeg naam en het duurde niet lang voor dat de WVG-fanfare gevraagd werd voor diverse feesten, festivals en braderieën. Een voorbeeld hiervan is het Zwarte Cross Festival, Europa's grootste motorcross/muziek/theater-spektakel dat jaarlijks meer dan 150.000 bezoekers trekt. De WVG-fanfare bleek één van de opvallendse verschijningen te zijn tijdens de Zwarte Cross en heeft inmiddels al drie keer op het festivalterein mogen optreden (2001 - 2003 - 2010).

Ook het buitenland bleef niet wachten. In 2001, 2002 en 2005 werd de groep uitgenodigd voor het zogenaamde "Pflasterspektakel" van de Oostenrijkse stad Linz. Het "Pflasterspektakel" trekt ieder jaar honderdduizenden bezoekers. Meer dan 150 verschillende groepen artiesten uit alle uithoeken van de wereld vertonen hun kunsten op de straat. In het jaar 2001 maakte de WVG-fanfare ook haar TV-debuut. Het orkest was even te zien in het Oostenrijkse journaal.

Op zaterdag 18 september 2004 stond de WVG-fanfare in de finale van het Open Podium in het Amphion theater te Doetinchem. Omdat de groep tijdens de voorrondeWVG-fanfare van deze openpodiumprijs al succesvol bleek te zijn, besloot de jury dat de WVG-fanfare niet mocht ontbreken tijdens de finale. Door deze finaleplaats mocht deWVG-fanfare ook meetouren met de andere finalisten langs de diverse achterhoekse theaters onder de noemer: "Open podium on tour".

Op zaterdag 2 juli 2005 stonden de leden van de WVG-fanfare weer bij " 'n Drom". Dit maal met een nieuwe act: "de WVG-fanfare goes taptoe". De orkestleden kregen een andere rol en een ander pak en een nieuw orkest was geboren.

Voor de leden van de WVG-fanfare was dit echter nog niet genoeg. Er werd flink gediscussieerd over een nieuwe act. Als een grap werd op zaterdag 15 maart 2008 plotseling een derde act geboren: "de WVG-fanfare behind bars". Vanaf dat moment heeft de WVG-fanfare drie formules waarmee ze terecht kunnen op feesten en partijen. Alle acts zijn natuurlijk ook te combineren.

Voor meer informatie over de verschillende acts kijk op: 'WVG on wheels', op 'WVG goes taptoe' of op 'WVG behind bars'
.

Ons mailadres: info@wvg-fanfare.nl